- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ ухапсила неонацисте који су планирали убиство познатог руског новинара

© Фото : ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадници ФСБ
Припадници ФСБ  - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
Ухапшени су неонацисти који су планирали да убију познатог руског новинара и водитеља Владимира Соловјова, саопштила је прес-служба Федералне службе безбедности Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„ФСБ је заједно са Истражним комитетом Русије ухапсила групу чланова неонацистичке терористичке организације 'National Socialism/White Power' (забрањена у Русији) – у питању су руски држављани који су по налогу украјинске Службе безбедности планирали убиство познатог новинара Владимира Соловјова“, наводи се у саопштењу.
Према саопштењу прес-службе, током претраге су одузете импровизоване експлозивне направе, осам молотовљевих коктела, шест пиштоља, резана ловачка пушка, граната РГД-5, више од пет хиљада метака различитог калибра, наркотици, лажни украјински пасоши са фотографијама чланова групе, као и неонацистичка литература и симболи.

„Чланови криминалне групе дају признања о припреми убиства Соловјова, након чега су планирали да се сакрију у иностранству. У оквиру кривичног поступка који је покренуло главно истражно одељење Истражног комитета Русије, наставља се прикупљање доказа криминалне активности притворених“, истиче се у саопштењу.

Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
РУСИЈА
Путин: Терористи спремали убиство руског новинара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала