- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кисељов: Лагање је једини метод информационог рада Украјине

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Уђи у базу фотографијаГенерални директор Спутњика Дмитриј Кисељов
Генерални директор Спутњика Дмитриј Кисељов - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
Генерални директор МИА „Росија севодња“ Дмитриј Кисељов изјавио је, поводом планова Кијева о убиству руског новинара Владимира Соловјова, да је лагање једини метод информационог рада Украјине и додао да је прогон новинара у тој земљи постао рутина коју не осуђују ни држава, ни друштво.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије саопштила је данас да су ухапшени неонацисти који су планирали да по налогу Кијева убију водитеља телевизијског канала „Русија 1“ Владимира Соловјова.
„Нажалост, прогон и убиства новинара у неонацистичкој Украјини постали су рутинска пракса, коју чак и не осуђују, ни држава, ни друштво. Убице једног од најистакнутијих новинара и књижевника Олеса Бузине нису кажњене, а када су пуштени из затвора, гомила их је носила на рукама. Нацисти су намеравали да спале новинаре подметнувши пожар у телевизијском студију украјинског канала 'Интер', онако како су то урадили у Одесу. Колеге су тада правим чудом успеле да побегну на кров, иначе би изгорели тамо са свом опремом, а таква је и била идеја“, рекао је Дмитриј Кисељов.
Он је навео да тренутно нигде на свету не постоји суровији однос према новинарима него у Украјини.
„Режим просто не трпи слободу говора, а безочне лажи су постале једини метод информационог рада у јавном пољу. И онда и не чуди то што украјински режим планира терористичке нападе на слободу говора у Русији“, закључио је Кисељов.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
РУСИЈА
Путин: Терористи спремали убиство руског новинара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала