Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Констракта због слова „Z“ на мети појединаца на друштвеним мрежама, огласио се и РТС

Констракта - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
Радио телевизија Србије данас је оштро осудила као непримерене инсинуације неких појединаца на друштвеним мрежама о значењу фотографије српске представнице на Песми Евровизије Ане Ђурић Констракте.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У саопштењу РТС наводи да су непримерене инсинуације да сто који се налази на Констрактиној фотографији подсећа на слово „Z“ и да представља подршку руској војсци у Украјини.
„Одлучно демантујемо било какву сличну намеру и сматрамо злонамерним довођење у везу наше представнице са актуелном политичком ситуацијом у свету“, истиче РТС.
© Фото : Twitter/RTS | Serbia ESC/PrintscreenСлика Констракте на званичном Твитер налогу РТС-а посвећеном Песми Евровизије
Слика Констракте на званичном Твитер налогу РТС-а посвећеном Песми Евровизије - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Слика Констракте на званичном Твитер налогу РТС-а посвећеном Песми Евровизије
На фотографији која кружи друштвеним мрежама, а иначе је објављена на званичном Твитер налогу РТС-а посвећеном Песми Евровизије, Констракта седи у фотељи одевена у црвену хаљину, а испред ње се налази лавор, поред кога је с њене леве стране једно велико ускршње јаје, а са десне више јаја у корпи. Ускршња јаја су постављена на два дрвена сточића, од којих један обликом наликује великом слову „Z“, док је други постављен као његов обрнути одраз.
У саопштењу се истиче да се „столови на фотографији више од три године користе за потребе емисија, а у овом случају су искоришћени за само једно фотографисање“.
РТС наводи и да је „учитавање неког новог смисла том сценографском елементу апсолутно бесмислено, а у неким случајевима и злонамерно“.
„Оригиналан наступ и појава представнице Србије интригирају не само нашу, већ и светску јавност, али увек и једино као уметнички перформанс за који је сигурно да је окренут љубави према човеку и животу“, закључује се у саопштењу РТС, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала