- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Маестрални Јокић – Денвер после драме победио Голден Стејт! /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiСрпски кошаркаш Никола Јокић, актуелни МВП
Српски кошаркаш Никола Јокић, актуелни МВП - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
Кошаркаши Денвер Нагетса победили су Голден Стејт Вориорсе 126:121 у четвртој утакмици прве рунде плеј-офа. Никола Јокић одиграо је бриљантну утакмицу и био је најзаслужнији за смањење на 3-1 у серији!
У Колораду је виђена феноменална утакмица која је решена у последњем минуту утакмице!
Кључну ролу одиграо је Остин Риверс укравши лопту на 20 секунди до краја, при резултату 123:121, али о потезу Николе Јокића, који је претходио мало пре тога, ће се причати.
Јокић је сигнализирао саиграчу да „иде лоб“ из аута, и ишао је, и Риверс је украо лопту!
Српски кошаркаш на крају је утакмицу завршио са 37 поена, осам скокова и шест асистенција. Одличан је био и Морис са 24, Гордон је постигао 21, а Хајленд 15 поена.
На другој страни Кари је убацио 33, Томпсон 32, а Вигинс 20 поена.
Јокић одиграо је маестралну утакмицу, али почетак није био најбољи по њега јер је после само 40 секунди добио прст у око.
Дрејмонд Грин је био неопрезан, а актуелни МВП је целу утакмицу играо са крвавим оком.
Овај ударац као да је додатно мотивисао српског кошаркаша који је био незаустављив у првој четвртини. Постигао је 18 од 26 поена екипе, а Нагетси су имали пет поена предности.
Друга четвртина донела нам је много узбуђења. Новајлија у лиги, Боунс Хајланд, плејмејкер Денвера, погодио је три тројке заредом чиме је „запалио“ дворану у Колораду.
Међутим, Нагетси нису успели да искористе овај моментум, Ворирси су се држали на пристојном заостатку, иако су играли катастрофално полувреме.
Денвер је био на +11, 63:52, а Јокић је на полувремену имао 22 поена и седам скокова.
Током треће четвртине гледали смо револверашки обрачун Монтеа Мориса (Денвер) и Клеја Томпсона (Голден Стејт). Обојица су решетали мреже ван линије 7,24, те је на семафору константно било између осам и дванаест поена предности Денвера.
Јокић није много форсирао, допустио је Морису да има свој тренутак, али је и поред тога погађао када је од њега то тражено.
Денвер је у последњу четвртину ушао са девет поена предности, 98:89.
Стеф Кари се пробудио у последњој четвртини, али су Хајланд и Казинс, у тренуцима када је Јокић био на клупи, одржавали предност са одличним потезима.
Међутим, Вориорси су убацили у већу брзину у завршници, Нагетси су се мучили и уследила је драма.
Кари је са неколико кошева заредом довео меч до самог егала, а и до преокрета, пошто је Голден Стејт повео 121:119 на минут и 20 до краја.
Ипак, Јокић је донео изједначење, 121:121, а затим је Морис погодио за 123:121. Уследила је поменута завршница, Денвер је украо лопту, затим је Бартон погодио тројку и утакмица је ту решена.
Серија се сада сели у Сан Франциско где ће Нагетси поново покушати да избегну елиминацију.
Никола Јокић, КК Денвер против КК Голден Стејт - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
СПОРТ
Јокић „нокаутиран“ – прст у око у првом минуту /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала