- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је Ласло „победио“ Новака

© AP Photo / Darko VojinovicЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић није успео да оствари зацртано, поражен је у финалу Србија опена, видно уморан и исцрпљен, што су биле последице претходна три тешка меча против два против земљака, Ласла Ђереа и Миомира Кецмановића и један против Карена Хачанова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Колеге из репрезентације Србије су имале велики мотив против најбољег тенисера света и одиграли су спектакуларне мечеве, нашли се и на корак под победа, али је Ђоковић још једном показао зашто је ментално најјачи играч у свету тениса.
Није био најбољи, утисак је да су Ђере и Кецмановић у играчком смислу показали више од Ђоковића, а један статистички параметар то потврђује, бар када је у питању момак из Сенте.
Статистика је после меча открила да је Ђере не само освојио два гема више од противника, већ имао и више освојених поена – 134 наспрам 132.
Оваквог сплета околности је био свестан и сам Ђоковић, који је после меча срчано честитао осам година млађем сународнику.

„Мислим да је Ђере био бољи играч током већине меча, да је он контролисао ритам меча, да је он нападао, и нисам се осећао добро што се тиче пружене игре“, изјавио је Ђоковић.

Што се тиче сервиса, Ласло је чешће убацивао први сервис и био бољи код освојених поена на други сервис (55%, 48%), док је Новак тријумфовао у поенима на први (73%, 64%).
Занимљиво је и да су обојица били доста лоши на брејк лоптама, па је Новак искористио само 2/14, док је Ласло био на 4/12.
Ђере је погодио пет асова наспрам противникова три, док је Новак направио четири дупле сервис грешке, једну више.
У борби за полуфинале, Ђоковић је савладао Кецмановића и у том смислу није било дилема, Новак је освојио тачно стотину поена, његов ривал 82, али је јасно да је млађи Београђанин у великом налету и да га у наредном периоду очекују велика дела.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СПОРТ
Ђоковић: Сулуда одлука Вимблдона!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала