Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: „Мали балкански Хитлер“ Курти једина опасност за мир на Балкану

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICДиректор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је данас да је једини који представља опасност за мир и стабилност на Западном Балкану, како је рекао, „мали балкански Хитлер“ Аљбин Курти који „сања да до последњег Србина очисти простор Косова и Метохије“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У таквим хитлеровским сновима и плановима му смета председник Александар Вучић који се лавовски бори за интересе српског народа на КиМ, који неће дозволити било коме да етнички очисти наш народ из јужне покрајине и спроводи нове погроме и олује“, навео је Петковић реагујући на последњу Куртијеву изјаву.
Он је указао да у томе лежи разлог за свакодневне Куртијеве нападе на председника Вучића, који је доказао своју опредељеност за регионални мир и стабилност, за градњу поверења и мирног суживота, саопштила је Канцеларија за КиМ.
„Док је Београд помагао и Србе и Албанце, Приштина је обнављала спомен-кућу нацистичког колаборационисте Џафера Деве, док мали Хитлер хоће да прави ‘велику Албанију‘, Београд се залаже за ‘Отворени Балкан‘ и док одбија да формира ЗСО као гарант мира и стабилности, Курти шаље Росу у српске средине“, указао је Петковић.
„Зато поручујем малом Хитлеру да ће Александар Вучић остати његова ноћна мора јер никада неће дозволити да очисти Косово и Метохију од Срба и оствари своје идеале о етнички чистом Космету“, поручио је Петковић.
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти назвао је јуче председника Србије „малим Путином“ и тврди да су са Вучићем и његовим пријатељем из Републике Српске Милорадом Додиком, „мир и безбедност на Западном Балкану више него угрожени“.
Јариње прелаз - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2022
СРБИЈА
Нови договор о таблицама није постигнут, хоће ли Приштина поштовати стари, бар за православни Ускрс
Лидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
СРБИЈА
Курти: Нећемо имати толеранције за нелегалне структуре Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала