- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Размена ватре између Израела и Либана

© AP Photo / Ariel SchalitИзраелска војска
Израелска војска - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
После палестинско-израелских сукоба започетих у јерусалимској џамији Ал Акса, данас је из Либана лансирана ракета која је погодила ненасељени део израелске територије, након чега су израелске оружане снаге одговориле артиљеријском ватром.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Портпарол израелске војске, бригадни генерал Ран Кочав, проценио је да су палестинске групе у Либану испалиле ракету, за коју је рекао да је погодила отворено тло у северном Израелу, преноси Ројтерс.

„Верујемо да је овај напад повезан са муслиманским светим месецом Рамазаном и нередима на Храмовној гори“, рекао је Кочав на израелском радију Кан.

Његова изјава се односи недавне на сукобе између Палестинаца и израелске полиције код џамија Ал Акса, трећег најсветијег исламског храма.
Јевреји поштују комплекс на Храмовној гори као место на коме се налазе древна светилишта две различите религије.
Израелска војска је потврдила на Твитеру да је испалила десетине артиљеријских плотуна на „отворене просторе у јужном Либану, у близини подручја лансирања непријатељске ракете, као и на инфраструктурни циљ“, који није идентификован.
Сукоби израелске полиције и Палестинаца код џамије Ал Акса у Јерусалиму - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2022
СВЕТ
Каменице и гумени меци: Сукоби израелске полиције и Палестинаца код Ал Аксе, има повређених /видео/
ДАЕШ - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СВЕТ
Буде се спавачи: Нова велика претња за „невернике“ у целој Европи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала