- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске снаге обориле украјинску ракету „Точка У“ и 13 дронова

© УПСИ МО РФЛансирање ракете из ракетног система "Искандер"
Лансирање ракете из ракетног система Искандер  - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
Снаге противваздушне одбране Русије су током протеклог дана обориле 13 украјинских дронова, једну ракету система „Точка У“ и 18 вишецевних ракетних система, изјавио је на редовној конференцији за медије портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Руски ПВО системи оборили су 13 украјинских беспилотних летелица у областима насеља Межурино, Балаклеја, Бородојарко и Невско у Харковској области, као и Високо и Чернобајевка у Херсонској области. Осим тога, ракетним системом ‘Панцир С’ је у ваздуху изнад Чернобајевке оборена украјинска ракета ‘Точка У’ и 18 граната вишецевног ракетног система“, истакао је он.
Портпарол је додао да је руска авијација током протеклог дана уништила 56 украјинских војних објеката, укључујући командна места и складишта горива.
Оперативно-тактичка и војна авијација Ваздушно-космичких снага Русије уништила је два командна места, 53 подручја концентрисања људства и војне технике непријатеља, као и складиште горива код насеља Нова Дмитровка. Уништено је до 160 људи, као и 23 јединице оклопних возила, артиљеријских оруђа и возила, прецизирао је Конашенков.
Према његовим речима, руска војска је високопрецизним навођеним оружјем уништила производне погоне рафинерије нафте и складишта на северу Кременчуга, као и складиште нафте за обезбеђивање војне технике групе украјинских трупа.
Током ноћи је у нападима високопрецизним ракетама из ваздуха руске снаге погођено шест војних објеката у Украјини, укључујући три складишта муниције, три упоришта и места концентрисања људства и војне технике у регионима Барвенково и Нова Дмитровка у Харковској области, додао је Игор Конашенков.
Руске ракетне снаге су у ударима преко ноћи уништиле 240 украјинских војника и 28 јединица технике, артиљеријског оруђа и војних возила.
„Ракетне снаге су током ноћи нанеле 19 удара. Уништено је четири командна места неонациста, укључујући 81. одвојену ваздушно-јуришну бригаду и 110. бригаду територијалне одбране и три складишта муниције. Погођено је 21 подручје концентрисања људства и украјинске војне технике“, рекао је генерал.
Током ноћи артиљеријске јединице Оружаних снага Русије уништиле су 33 украјинска командна места, пет складишта наоружања и муниције и 929 упоришта.
Оружане снаге Русије су од почетка специјалне војне операције у Украјини уништиле 141 авион, 110 хеликоптера, 566 беспилотних летелица, 265 противваздушних ракетних система, 2.526 тенкова и других оклопних борбених возила, 283 вишецевна ракетна бацача, 1.096 артиљеријских оруђа и минобацача и 2.362 јединице специјалних војних возила, закључио је Конашенков.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Пољски војник на вежбама Гвоздени вук 2017 у Литванији - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
РУСИЈА
УЖИВО Украјински екстремисти минирали брану, Кијев опет саботирао евакуацију из "Азовстаља"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала