- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски доктор предлаже идеалан оброк после тренинга

© Fotolia / GstockstudioРађење склекова
Рађење склекова - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
Многи људи сматрају да се после интензивних тренинга може јести све и да то неће негативно утицати на здравље и фигуру, а да ли је то заиста и тако, открива руски доктор, нутрициониста Елена Игнатикова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Наш организам троши енергију на рачун гликогена, односно резерви угљених хидрата у мишићима. Током тренинга, тело троши енергију у мишићима, па се мора и надокнадити. Тако да је узимање угљених хидрата у року од сат времена од тренинга оправдано. У случају да гладујете након бављења спортом, синтеза гликогена ће се успорити и мишићи се неће у потпуности опоравити“, објаснила је докторка у интервјуу Спутњику.
Она је навела да после тренинга треба јести, али умерено. То не значи да је тај период безбедан и да се може јести слатка и масна храна. Најбоље је попити шољу млека, појести банану или неку друго слатко воће. Апетит након тренинга је увек већи него што нам је потребно да надокнадимо енергију. Ситуација може бити обрнута, тренираћемо, јести више и добијати на тежини, појаснила је Игнатикова.
„Током дана се могу појести угљени хидрати као што су бомбоне, колачи или сладолед у количини до 50 грама. За мушкарце је то девет кашичица шећера, а за жене је то шест кашичица. Ако једном месечно поједете чоколадицу после тренинга, то може да се толерише, али ако једете свакодневно по пола чоколадице, од тога нећете имати никакву корист, само штету“, закључила је руска докторка.
Гојазност илустрација - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
РУСИЈА
Руски лекар открио како избећи вишак килограма услед стреса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала