- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ухапшени неонацисти планирали атентате и на руководство МИА Росија севодња / видео

© Sputnik / Алексеј Никољски / Уђи у базу фотографијаГлавна и одговорна уредница РТ и агенције „Спутњик“ Маргарита Симоњан
Главна и одговорна уредница РТ и агенције „Спутњик“ Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
Неонацисти који су ухапшени у Москви планирали су, поред познатог руског новинара Владимира Соловјова, убиства генералног директора МИА Росија севодња Дмитрија Кисељова, главне уреднице РТ-а Маргарите Симоњан и других, саопштила је Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије, која је објавила видео-снимак са сведочењима ухапшених.
„Разматрана су убиства људи који су носили пропаганду, односно Соловјов, Кисељов, Скабејева, Попов, Кеосајан, Симоњан", рекао је један од ухапшених, који је признао кривицу.
ФСБ је, такође, саопштила да су ухапшени неонацисти признали да су испуњавали налог од Службе безведности Украјине. „Служба безбедности Украјине", одговара један од ухапшених на питање ко им је давао задатке.
Други ухапшени, који је координисао рад осталих неонациста, признао је да је по налогу СБУ наредио сарадницима да под хитно „уклоне" новинара Руске државне радио-телевизије Владимира Соловјова.
ФСБ је у понедељак саопштила да је ухапшена група чланова неонацистичке терористичке организације "National Socialism/White Power" која је забрањена у Русији. Реч је о руским држављанима који су планирали да, по налогу Службе безведности Украјине, убију новинара Владимира Соловјова.
Чланови организације су признали да су планирали да изврше убиство, након ког су намеравали да се сакрију у иностранству.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
РУСИЈА
Путин: Терористи спремали убиство руског новинара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала