- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Антонов: САД желе да максимално нашкоде Русији, користећи Украјину као „војног овна“

© Sputnik / Михаил Тургиев / Уђи у базу фотографијаРуски амбасадор у Вашингтону: Не потпирујемо протесте, то је антируска пропаганда
Руски амбасадор у Вашингтону: Не потпирујемо протесте, то је антируска пропаганда - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Руски амбасадор у Сједињеним Америчким Државама Анатолиј Антонов изјавио је да се иза поступака Вашингтона крије намера да свим силама успоре руску специјалну операцију у Украјини и нанесу максималну штету Русији. Он је додао да САД користе Украјину као „војног овна против Русије“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Очигледно је да се иза поступака Вашингтона скрива стремљење да се на све начине успори руска специјална операција у Украјини, покушај да се Русији нанесе максимална штета и намера да се ратује до последњег Украјинца“, наводи се у саопштењу Антонова, објављеном на Телеграм каналу амбасаде.

Према мишљењу руског дипломате, САД желе да одрже жариште нестабилности у Европи, и „тако окупе око себе западне савезнике како би задржали позицију Сједињених Држава на светској сцени“.
Он је истакао да поступци Запада сугеришу да је сукоб у Украјини био смишљено изазван, а ту земљу користе као „војног овна против Русије“.
Антонов је такође нагласио да ситуацију у Украјини и слику Русије као претње владајући кругови САД користе како би „одвукли пажњу бирача од сопствених пропуста у управљању државом“ и унутрашњих проблема у Сједињеним Државама.

„Све ово сугерише да је украјински сукоб намерно испровоциран од стране Запада. Суседну државу користи као војног овна против нас", оценио је Антонов.

Амбасадор је прокоментарисао намеру Беле куће да затражи од Конгреса додатна средства за обезбеђење непрекидног дотока оружја Украјини и запитао се „да ли је можда боље та средства искористити за обичне Американце, на које се обрушила рекордна инфлација?“.
Амерички председник Џозеф Бајден раније је изјављивао да ће затражити од Конгреса додатна средства за војну помоћ Украјини. Он је претходно објавио о додатној војној помоћи Украјини у износу од 800 милиона долара. Нова војна помоћ укључује „десетине“ хаубица и тактичке дронове.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
РУСИЈА
Да Русија води „рат“ у Украјини, он би одавно био завршен
Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
РУСИЈА
Пентагон: Желимо да ослабимо Русију толико да више никога не може да нападне као Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала