- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бечић: Нова влада скаламерија која ће имати најкраћи мандат

© Sputnik / Бобан НововићАлекса Бечић на протестима у Подгорици
Алекса Бечић на протестима у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Влада у којој немате највећи дио Црне Горе, у којој имате више министара у њој, него посланика, коју предводи човјек са три мандата у парламенту… је квази влада, класична политичка скаламерија која ће имати најкраћи мандат у историји свих црногорских влада и која ће брзо отићи тамо гдје јој је мјесто, поручио је лидер Демократа, Алекса Бечић
Он је, на конвенцији те партије у Херцег Новом, поручио да је Херцег Нови благо Црне Горе, “наша капија ка ЕУ, наш мост ка нашој браћи у Републици Српској, Босни и Херцеговини”.
Бечић је рекао да, у тренуцима када су изабрали нови професионални Тужилачки савјет, колеге из СНП и УРА, одабрали су друге партнере.
“Одабрали су да Црну Гору воде назови европским путем. Све смо то разобличили”, додао је.
Бечић поручује да они који су изгубили на изборима у августу 2020. године, сада се враћају на власт.
“Они који су изгубили на изборима и признали да су изгубили, враћају се без избора на власт. А они који су вам дали ријеч и добили гласове на једној платформи, сада су на супротној платформи продали те гласове. Зато је то осуђено на пропаст и зато ће сигурно пропасти”, сматра Бечић.
Казао је да смо након два мјесеца добили најгломазнију Владу у новијој историји Црне Горе.
“Добисмо 20 министарстава, четири потпредсједника и два министра без портфеља. Добисмо политичке партије које чине владу, а које немају заједнички став о ниједном програмском питању. Програм оде са стране, тврда реторика оде са стране. Дођоше на сто функције, ујединише их и помирише фотеље. Господо, не мири се тако Црне Гора. Црна Гора се мири када обичне људе помирите, а овако се вара Црна Гора”, истакао је Бечић.
Поручио је да Демократе стати неће и да “имају још већу вољу и елан да поново побиједе”.
Демократе су након конвенције кренуле у протестну шетњу улицама Херцег Новог.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала