- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Генерални секретар УН у Москви, у току разговор са Лавровом

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаГенерални секретар УН Антонио Гутереш и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Генерални секретар УН Антонио Гутереш и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Генерални секретар Антонио Гутереш допутовао је у посету Москву где тренутно разговора са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он је на почетку састанка са руским министром рекао да је неопходно створити услове за дијалог у Украјини и прекид ватре.
„У Украјини имамо компликовану ситуацију, имамо различите интерпретације онога што се тамо дешава. Али то није ограничење када је реч о могућностима за озбиљан дијалог“, рекао је Гутереш.
Он је додао да су УН заинтересоване за стварање услова за ефикасан дијалог о Украјини, што скорији прекид ватре и стварање услова за регулисање питања мирним путем.
Лавров је са своје стране рекао да је ситуација у Украјини катализатор бројних проблема који су се гомилали у евроатлантској области.
„Ми смо оперативно одговорили на вашу иницијативу за нови састанак у Москви о читавом низу важних питања, укључујући, наравно и ситуацију у Украјини која је катализатор многих проблема који су се последњих деценија нагомилали у евроатлантској сфери“, рекао је он.
Генерални секретар светске организације упутио је недавно писма са молбом за одвојене састанке са председницима Русије и Украјине. Он ће поред Москве посетити и Кијев.
Пред Ускрс Гутереш је позвао обе стране на примирје.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала