- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кад могу они можемо и ми: Путин објаснио зашто је признао ДНР и ЛНР

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Доњецка Народна Република и Луганска Народна Република постале су независне по аналогији са одлуком Међународног суда о Косову, саопштио је руски лидер Владимир Путин на састанку са генералним секретаром УН Антонијом Гутерешом.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Веома сам добро упознат, лично сам читао документа Међународног суда УН о Косову. Добро се сећам одлуке Међународног суда где пише да приликом реализације права на самоопредељење одређена територија било које државе није у обавези да тражи дозволу од централних власти да прогласи свој суверенитет. То је речено у вези Косова и то је одлука међународног суда. Ту одлуку су сви подржали. Лично сам читао све те коментаре органа САД, европских земаља, сви су то подржали. Ако је то тако, онда ДНР и ЛНР имају исто право да прогласе свој суверенитет, не обраћајући се централним органима власти Украјине, јер је преседан направљен“, рекао је Путин.

Руски лидер је истакао да је Русија била приморана да призна независност ДНР и ЛНР како би зауставила геноцид који је Кијев спроводио над локалним становништвом. То се догодило након што је Украјина саопштила да неће спроводити Минске споразуме.
„Још једном понављам: то је била изнуђена мера како би окончали страдања људи који живе на тим територијама. Нажалост, наше колеге на Западу то радије нису примећивале“, истакао је Путин.
Припадници Народне милиције ДНР на оклопном возилу пролазе кроз Маријупољ - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
РУСИЈА
УЖИВО Губици привреде Украјине достигли 550 милијарди долара, УН ће учествовати у евакуацији цивила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала