- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Преминуо чувени хрватски тениски тренер

© Sputnik / Лола ЂорђевићТениска лоптица
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Кристијан Шнајдер, познати хрватски тренер, преминуо је у 41. години, објавио је Тениски савез Хрватске.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Шнајдер је био добро познато лице у свету тениса, човек који је „створио“ Борну Ћорића, Петру Марчинко и Ану Коњух, а радио је и са нашом Олгом Даниловић.
„Тужна вест за тениску породицу: након тешке болести умро је Кристијан Шнајдер. Један од наших најпознатијих тренера, свуда омиљени Кики, изгубио је најтежу битку против опаке болести. Био је тренер многим тениским звездама, као што су Борна Ћорић и Ана Коњух, недавно је учествовао у освајању јуниорског Аустралиан Опена Петре Марчинко, а радио је и с Бернардом Пером, Олгом Даниловић... На жалост, Кикијев живот се угасио прерано, у 41. години. Кики, хвала ти на свему што си дао тенису и био то што јеси. Породици овим путем изражавамо најдубље саучешће“, објавио је ТС Хрватске.
Шнајдер је пре две године, када је био на врхунцу свог рада са Борном Ћорићем, дијагностикован рак дебелог црева.
Операцијом му је успешно отклоњено захваћено подручје, опоравио се и вратио тениском послу, али је на недавном Аустралијан опену осетио јаке болове у стомаку.
По повратку у Хрватску уследиле су две операције, након којих му је откривен рак и у стомаку. Није могао да се оперише, кренуло се на лечење хемотерапијом, али оно, нажалост, није успело и Шнајдер је преминуо.
Како је Ласло „победио“ Новака
Рубљов се захвалио Србији /фото/
„Џонсон је луд!“ – Новаков тениски отац критиковао премијера Британије због Руса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала