- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милановић Пленковића назвао удбашенковићем

© Tanjug / FOTO HINA/DANIEL KASAPХрватски председник Зоран Милановић
Хрватски председник Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
У хрватској јавности настављено је оптуживање председника и премијера Зорана Милановића и Андреја Пленковића поводом захтева за помиловање некадашњих југословенских и хрватских обавештајаца, Јосипа Перковића и Здравка Мустача, које је суд у Минхену осудио на доживотне робије због помагања у убиству хрватског емигранта Стјепана Ђурековића.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Милановић је, наиме, поново оптужио Пленковића да „удбашким методама“ прозива генерале, потписнике захтева за помиловање Перковића и Мустача, а чланове ХДЗ-а позвао је да реагују, иначе ће у противном, каже, бити помагачи „удбашенковићу“.
Милановић је, након конференције „Хрватска какву требамо - Зеленим развојем против климатске кризе“, Пленковића назвао „удбашенковићем“ и додао да је премијер „плод комунистичког режима“ који је хрватске генерале прогласио „ситним удбашким пудлицама“, као и да је „перфидан, зао тип“, преноси Танјуг.
Реагујући на Пленковићеве изјаве у вези са захтевом за помиловање Перковића и Мустача, Милановић је рекако да једино он може да помогне генералима, које су својим потписом подржали генерали из Домовинског рата.

„Ти људи су проглашени олошем, извињавам се на речи. То је рекао 'удбашенковић', по класичној удбашкој методи, ја сам рекао да је то удбашка странка и да је то банда“, рекао је Милановић.

Како преноси хрватски портал Индекс, Милановић је потом опширно образложио зашто то говори, рекавши да „коме год је мајка радила у болници и имала картоне генерала, коме год је ћаћа радио у канцеларији директора Телевизије Загреб, дакле партијске контроле мисли и утеривача мишљења, и ко год је предавао комуникологију у комунизму, тај је знао да га штити Удба“.
За Удбу је притом рекако да је крпа изнад шпорета „која усисава смрад и негативне паре”.
„Е та напа је била Удба, у визури овог шпорета - партије, за коју су радили 'удбашенковић' и слични. И данас се „правити грбав“ и оптуживати људе који су изнели Домовински рат да су промотери и заштитници удбаша - то могу само људи који су прошли удбашку школу“, навео је Милановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала