- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Немци упозорили на највећу кризу у историји човечанства

© AFP 2023 / OSCAR DEL POZOПразни рафови у европским трговинама
Празни рафови у европским трговинама - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Поремећај ланаца снабдевања услед украјинске кризе довешће до несташице ђубрива и лишиће пољопривреднике могућности да производе довољно усева, наводи се у чланку немачке публикације „Компакт“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Следеће године нас чека једна од највећих прехрамбених криза у историји човечанства“, рекао је Матијас Бернингер, шеф одељења хемијско-фармацеутске корпорације „Бајер АГ“.
Његово гледиште дели и немачки економиста Матин Каим, према коме би глад могла да погоди и до сто милиона људи широм света, преносе „Новости“.
Према речима шефа Светског програма УН за храну Дејвида Бизлија, недостатак хране ће изазвати велике миграционе токове, у поређењу са којима ће криза из 2015. „изгледати као летњи пикник“.
За европске земље су од посебног значаја фабрике ђубрива на Уралу и у Белорусији, које су сада под западним санкцијама. Као замена, предлаже се коришћење азотних ђубрива, али, како пише лист, због поскупљења гаса не могу да се производе по приступачним ценама.
Након што је почела специјална војна операција са циљем денацификације и демилитаризације Украјине, западне земље су појачале санкције Москви.
Рестриктивне мере су првенствено погодиле банкарски сектор и високотехнолошке производе. Многи брендови су најавили повлачење из Русије. Кремљ је нове санкције назвао економским ратом, али је нагласио да су спремни на такав развој догађаја.
Њива - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
ЕКОНОМИЈА
Прети несташица хране: Британске фарме смањују производњу, ђубриво скупље за 200 одсто
Платне картице - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
ЕКОНОМИЈА
Да ли се Срби враћају кући: Цене на Западу незаустављиве, расту кирије, плате обезвређене
Малине - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2022
ЕКОНОМИЈА
„Луксузна српска малина“: Криза мења европске навике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала