- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Починиоци терористичких аката у Придњестровљу стигли из Украјине, Кијев покушава да прошири сукоб

CC BY 2.0 / Flickr / Eugene Romanenko / Поглед на зграду владе у придњестровском Тираспољу
Поглед на зграду владе у придњестровском Тираспољу - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Терористички напад на Министарство државне одбране Придњестровља у Тираспољу извршиле су три неидентификоване особе, које су дошле с украјинске територије, изјавио је новинарима извор из полицијских кругова непризнате Придњестровске молдавске републике. Према извору, Кијев тежи ка томе да увуче Молдавију и Придњестровље у сукоб.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Терористички акт извршиле су три, за сада, неидентификоване особе, који су ван пунктова за прелаз – преко поља – у 17.15 сати по локалном времену, стигле са украјинске територије у округ насеља Нововладимировка, осам километара северно од Тираспоља. Око 18.00 сати оне су се истом маршрутом вратиле на територију Украјине“, испричао је извор.
Према извору, друга два терористичка напада - један на територији ваздухопловне флоте Министарства одбране ПМР, који се у близини аеродрома у Тираспољу догодио 25. априла и други који се догодио 26. априла на територији Придњестровског радио-телевизијског центра, представљају „логичан наставак“ гранатирања Министарства одбране.
Како је извор још навео, гранатирање и терористички акти повезани су са настојањем Кијева да у сукоб увуче Молдавију и Придњестровље.
„Очигледно је да Кијев својим дејствима тежи ка томе да увуче Молдавију и Придњестровље у сукоб који се распламсао у Украјини његовом кривицом“, рекао је извор.
Он је додао да „Украјина провоцира ширење сукоба на територију Придњестровља“.
Раније је у непризнатој Придњестровској молдавској републици уведен „црвени ниво“ терористичке опасности, што подразумева предузимање додатних безбедносних мера.
У понедељак, према подацима Министарства унутрашњих послова непризнате Придњестровске Молдавске републике, у зграду Министарства државне безбедности у Тираспољу неколико пута је пуцано из ручног противтенковског оружја. На горњим спратовима зграде су поломљени прозори, а околну територију је опколила полиција. У експлозијама нико није страдао.
У уторак је Министарство унутрашњих послова саопштило да су одјекнуле две експлозије у засеоку Мајак Григориопољског рејона, у којима су уништене две моћне антене радио-центра који емитује руски радио.
Руски мировњаци у Придњестровљу - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
РУСИЈА
Мировне снаге у Придњестровљу потпуно контролишу ситуацију
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
РУСИЈА
Кремљ: Помно пратимо ситуацију у Придњестровљу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала