- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Председник Молдавије сазвала седницу Савета за безбедност због експлозија у Придњестровљу

© AFP 2023 / Daniel MihailescuМолдавска застава испод Тријумфалне капије у Кишињеву
Молдавска застава испод Тријумфалне капије у Кишињеву - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Председник Молдавије Маја Санду сазвала је седницу Врховног савета за безбедност због експлозија у Придњестровљу, саопштила је прес-служба администрације председника.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Председник Молдавије Маја Санду сазвала је седницу врховног Савета за безбедност због инцидената у придњестровском региону. Седница ће почети у 13 часова по локалном времену“, наводи се у саопштењу, објављеном на сајту администрације председника.

Раније је Министарство унутрашњих послова непризнате Придњестровске Молдавске републике саопштило да су у насељу Мајак у Григориопољском региону одјекнуле две експлозије, услед чега су онеспособљене две најјаче антене радио-центра, преко којих је емитован руски радио.
Јуче је, према прелиминарним подацима МУП-а непризнате Придњестровске Молдавске републике, на зграду Министарства државне безбедности ПМР у Тираспољу, испаљено неколико граната из ручног противтенковског бацача. Како је потврђено из министарства, на згради су разбијени прозори на горњим спратовима, а околину су оградили полицајци. У нападу није било настрадалих.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала