- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пресек стања: Руска војска уништила два украјинска система С-300 и 13 дронова

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаУништени положаји дивизиона украјинских противваздушних система С-300
Уништени положаји дивизиона украјинских противваздушних система С-300 - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Ракетне снаге и артиљерија Оружаних снага Русије уништиле су током дана у области насеља Барвенково два украјинска противваздушна ракетна система С-300, тактички ракетни лансер „Точка У и станицу за радиоелектронско ратовање, саопштио је портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Осим тога, руске ракетне снаге и артиљерија погодиле су 37 командних места, 114 упоришта украјинских трупа, 983 подручја концентрисања људства и војне технике, 139 положаја украјинске артиљерије и 21 складиште муниције.
Конашенков је додао да је руска авијација током ноћи уништила 79 области у којима су се налазиле концентрисане украјинске трупе, а уништено је око 500 припадника украјинске војске.
Он је прецизирао да је „у области насеља Рубци у Доњецкој Народној Републици уништено и 59 оклопних возила, артиљеријских оруђа и аутомобила, као и више од 60 припадника неонацистичког одреда „Донбас“.
Осим тога, Конашенков је рекао да су у областима Весјоло и Пришиб уништена два лансера противваздушних ракетних система „Бук М1“ и „Оса АКМ“, као и два складишта муниције у рејонима насеља Новоселовка и Славјанск.
Високопрецизне ракете из ваздуха уништиле су током ноћи четири украјинска војна објекта у насељима Куруљка и Нова Дмитровка у Харковској области, укључујући два складишта муниције и два концентрисања непријатељских снага и војне технике, истакао је портпарол.
Он је навео да су руски ПВО системи током протекле ноћи оборили 13 украјинских дронова у областима насеља Нови Мир, Очеретино Мирно, Доњецк, Новољубовка, Балаклеја и Казачја Лопан. Осим тога, противваздушни ракетни систем „Бук-М1“ оборио је две украјинске ракете „Точка У“ изнад насеља Токмак у Запорошкој области и Сватово у Харковској области.
Од почетка специјалне војне операције уништено је укупно 141 авион, 110 хеликоптера, 583 беспилотне летелице, 269 противваздушних ракетних система, 2.576 тенкова и других оклопних борбених возила, 287 вишецевних ракетних бацача, 1.111 пољских артиљеријских оруђа и минобацача, као и две специјалне јединице војне технике.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Заузети од украјинских снага ракетни самоходни лансер ЗСУ-23-4 Шилка у ДНР - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
РУСИЈА
Руска војска запленила украјинску ремонтну базу са око сто јединица војне технике /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала