- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Седам голова и спектакл за памћење – Сити савладао Реал! /видео/

© AP Photo / Jon SuperЛука Модрић и Кевин де Брујне
Лука Модрић и Кевин де Брујне - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Фудбалери Манчестер ситија савладали су са 4:3 екипу Реал Мадрида у првој утакмици полуфинала Лиге шампиона. Голове за домаћи тим постигли су Кевин де Брујне, Габријел Жезус, Фил Фоден и Бернардо Силва, а стрелци за шпански клуб били су Карим Бензема два пута и Винисијус јуниор.
Спектакл је најављен већ после 93 секунде, најбржим полуфиналним голом у историји Лиге шампиона Кевин де Брујне је донео предност домаћој екипи – увидео је празан простор, сјајно га је пронашао Ријад Махрез и белгијском мајстору фудбала је остало само да се поклони и главом пласира лопту у мрежу.
Свега девет минута било је потребно Ситију да дуплира предност, бриљантну акцију је реализовао Габријел Жезус, а Де Брујне је потврдио своју класу уписавши асистенцију.
Када је деловало да Реал нема начин да угрози гол Ситија, појавио се Карим Бензема – добио је мање од метар простора, али је то било довољно да мајсторски захвати лопту и постигне свој 40. гол у сезони, 13. у Лиги шампиона.
Сити јесте био доминантан до тог момента, али се потом Реал разиграо и смањио је просторе домаћим играчима за контранападе и лака додавања, а после првог полувремена однос у поседу лопте је био солидних 58:42.
Стара прича се наставила у другом полувремену, 47. минут је донео контранапад Ситија, Махрез је из отворене позиције погодио своју другу стативу на утакмици, а на одбијену лопту налетео је Фил Фоден и уместо празног гола погодио је Данија Карвахала.
Пресликана ситуација из другог минута дуела виђена је 50 минута касније, али су актери били другачији.
Фернандињо је са десног бока упутио феноменалан центаршут, Фоден се ушуњао међу дефанзивце Реала, пронашао празан простор и главом сместио лопту иза леђа Тиба Куртое за 3:1.
Спектакл је настављен – спектакуларно! Винисијус је претрчао све ривале и дивним пласираним ударцем смањио је заостатак на 3:2, свега три минута после гола Фодена.
Велику шансу за Сити имао је Ајмерик Лапорт, дефанзивац се нашао у казненом простору Реала, добио је добар центаршут са левог бока, али је шутирао право у Куртоу, после чега је Родриго каснио са додавањем за Винисијуса и пропао је напад за Реал.
Четврти гол за Сити у 74. минуту постигао је Бернардо Силва, топовским ударцем који су фудбалери Реала само испратили погледом.
Чекали су судију Иштвана Ковача да свира фаул на ивици казненог простора, сви су стали осим Силве који је распалио и погодио право у угао.
Кулминација узбуђења догодила се у 80. минуту, Ковач је показао на играње руком у шеснаестерцу, пенал је скривио Лапорт и Реал је добио шансу да смањи разлику.
Бензема је то и учинио, постигавши свој 14. погодак у сезони Лиге шампиона, упркос ласерима који су га ометали Француз је „пањенком“ преварио Едерсона и доказао да је најбољи нападач Европе.
Реванш меч је на програму 4. маја у Мадриду, а у среду свој први полуфинални дуел играју Ливерпул и Виљареал.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала