- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Суманута кампања“: Бугарски премијер критикован због позива за донацију плата за оружје Украјини

© AP Photo / Alexei AlexandrovМуниција за аутоматску пушку
Муниција за аутоматску пушку - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Позив бугарског премијера Кирила Петкова грађанима Бугарске да по једну плату донирају за набавку оружја Украјини изазвао је велику критику његових противника. Посланик бивше владајуће странке ГЕРБ и заменик шефа парламентарне Комисије за одбрану Христо Гаџев назвао је предлог „суманутом кампањом“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Гаџев је претпоставио да је бугарски премијер можда био жртва нигеријских превараната, јер се број рачуна за прикупљање средстава, који је био наведен у оригиналној објави Петкова, поклапа са бројем рачуна, објављеним на страници амбасаде Украјине у Нигерији.

„Остаје непознаница да ли је Петков постао жртва нигеријских превараната“, изјавио је Гаџев за телевизију „НОВА“, одговарајући на питање да ли ће он лично донирати своју плату за муницију Украјини.

Како се наводи, број рачуна на страници украјинске амабасаде у Нигерији у ствари није нигеријски: припада Министарству одбране Украјине.
Касније је Кирил Петков у својој објави навео друге податке за прикупљање средстава, али као прималац је такође наведено Министарство одбране Украјине. Неки Фејсбук корисници скренули су пажњу да је објава била измењена и запитали се коме је сам Петков уплатио новац.
Претходно је бугарски премијер Кирил Петков на Фејсбуку објавио да Бугарска има право на слободан избор у пружању финансијске помоћи Украјини за куповину муниције и позвао грађане да једну плату донирају за оружје Украјини.
Подсетимо, раније је потпредседница бугарске владе Корнелија Нинова неколико пута категорички изјавила да се противи испорукама оружја Украјини.
Бугарска застава - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
РУСИЈА
Бугарска вицепремијерка о „незваничним испорукама оружја“ Кијеву: Глупост, па нису то кокице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала