- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Придњестровљу одјекнуле две експлозије, онемогућено емитовање руског радија /фото/

CC BY 2.0 / Flickr / Eugene Romanenko / Поглед на зграду владе у придњестровском Тираспољу
Поглед на зграду владе у придњестровском Тираспољу - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова непризнате Придњестровске Молдавске републике саопштило је да су у насељу Мајак у Григориопољском региону одјекнуле две експлозије, услед чега су онеспособљене две најјаче антене радио-центра, преко којих је емитован руски радио.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Рано јутрос, 26. априла, у насељу Мајак одјекнуле су две експлозије: прва у 06.40 сати, друга у 07.05 сати по локалном времену “, саопштено је из МУП-а Придњестровља на Телеграм каналу.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, овом приликом нико од запослених у придњестровском радио-телевизијском центру (ПРТЦ) и мештана није повређен.
Према информацијама министарства, на место догађаја упућени су полиција и хитне службе. Полиција је оградила територију радио-телевизијског центра „Мајак“, док су стручњаци Министарства одбране започели претраживање свих објеката ПРТЦ.
ПРТЦ је један од 14 радио-предајних центара на простору бивше СССР. Сигнал из овог центра може да се емитује у Сједињеним Америчким Државама, на Блиском истоку и Латинској Америци. Изграђен је крајем 1960-их година.
Јуче је, према прелиминарним подацима МУП-а непризнате Придњестровске Молдавске републике, на зграду Министарства државне безбедности ПМР у Тираспољу, испаљено неколико граната из ручног противтенковског бацача. Како је потврђено из министарства, на згради су разбијени прозори на горњим спратовима, а околину су оградили полицајци. У нападу није било настрадалих.
Подсетимо, Придњестровље, у којем 60 одсто житеља чине Руси и Украјинци, тражило је излазак из састава Молдавије још пре распада Совјетског Савеза, страхујући да ће се на таласу национализма Молдавија ујединити с Румунијом.
Поглед на зграду владе у придњестровском Тираспољу - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
РУСИЈА
Серија експлозија у Придњестровљу
Руски мировњаци у Придњестровљу - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
РУСИЈА
Борба против условних терориста: Руска војска вежба у Придњестровљу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала