Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Угљанин тражи да лична документа Бошњака у Србији буду на босанском и на латиници

© Sputnik / Александар МилачићПасош републике Србије
Пасош републике Србије - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Председник Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин тражи да се Бошњацима у Србији омогући право на лична документа на босанском језику и латиничном писму.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Писмо с тим у вези, Угљанин је послао министру унутрашњих послова Александру Вулину и директору Завода за израду образаца за лична документа, саопштила је Информативна служба СДА.
У писму Вулину и директору Завода за израду образаца за личне карте Угљанин се позива на Закон, уз подсећање да је Србија прихватила обавезу из Закона о ратификацији Европске повеље о регионалним и мањинским језицима, да су мањински језици: албански, босански, бугарски, мађарски, ромски, румунски, русински, словачки, украјински и хрватски, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала