- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Велико тестирање у Кини: Скоро цео Пекинг иде на корона тест

© AP Photo / Mark SchiefelbeinВирус корона у Пекингу
Вирус корона у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Власти Пекинга повећале су планове за масовно тестирање становника кинеске престонице на још десет градских округа, којима ће сада бити обухваћено око 20 милиона људи.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У Пекингу ће бити тестирано готово 90 одсто популације кинеске престонице, која броји око 22 милиона становника, наводи кинески Глобал тајмс.
Многи становници Пекинга пожурили су у супермаркете да би се опскрбили храном и другим залихама пре могућих локалних блокада, поредећи ситуацију са Шангајом, где је у марту пријављено више од 1.000 случајева пре него што су строга ограничења карантина уведена за 26 милиона људи у највећем кинеском граду, наводи Ројтерс, а преноси Танјуг.
Власти су данас одлучиле да у Пекингу затворе неке теретане, позоришта и туристичке локације, дан након што је започето тестирање у највећем кварту Пекинга, Чаојангу, у ком живи 3,45 милиона људи, а које ће се обављати у три етапе.
Становници и они који раде у Чаојангу су тестирани у понедељак, па поново у среду и петак,а Пекинг је најавио да ће до суботе спровести тестирања у 10 других округа и једној развијеној економској зони, преноси Ројтерс.
Кинеска престоница пријавила је у понедељак 29 нових случајева локалног преноса ковида 19.
© AP Photo / Mark SchiefelbeinРед испред продавнице у Пекингу
Вирус корона у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Ред испред продавнице у Пекингу
„Глобал тајмс“ наводи да су власти Пекинга одлучиле да уведу превентивне мере у раној фази, иако се верује да се вирус „тихо“ шири већ недељама, због надолазећег Празника рада 1. маја, који је у Кини државни празник и када се очекују већа кретања становништва.
У појединим деловима Пекинга уведене су и друге карантинске мере, па су тако у Чаојангу неке улице проглашене за „привремено контролисана подручја“, у којима станари не смеју да изађу из запечаћених делова, морају да се региструју приликом изласка и уласка из својих стамбених блокова, а у њима је уведен и рад од куће, наводи кинески државни медиј.
Иако су бројни становници Пекинга пожурили да се опскрбе храном, „Глобал тајмс“ пише да је било само привремених несташица, док су рафови радњи касније попуњени, баш као и залихе онлајн трговина.
Супермаркет у Чаојангу - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
СВЕТ
Округ у Пекингу тестира 3,5 милиона људи, становници у страху од шангајског сценарија /фото/
Епидемиолошке мере у Шангају - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
СВЕТ
Попуштају живци у Шангају: Људи вриште са прозора – надреалне сцене у „забрањеном“ граду /видео/
Карантин у Шангају - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
СВЕТ
Власти у Шангају жицом ограђују стамбене блокове због короне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала