- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бошњаци уложили вето на предлог Изборног закона БиХ

© Фото : PixabeyСарајево, БиХ
Сарајево, БиХ - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Клуб Бошњака у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ уложио је вето на Предлог закона о изменама и допунама Изборног закона БиХ.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Након што јуче није одржана седнице због недостатка кворума, данас су делегати ХДЗ-а и СНСД-а гласали за предлог Клуба хрватског народа у Дому народа, док су делегати СДА, СББ-а и СДП-а били против.
Након што неки од клубова прогласи неку одлуку штетнм по витални национални интерес, председавајући Дома народа ПС БиХ сазива заједничку комисију, коју чине по три делегата из Клуба Бошњака, Клуба Хрвата и Клуба Срба, која ће покушати да реши ово питање.
У случају да не постигну сагласност, предмет ће по хитној процедури бити упућен Уставном суду БиХ.
Председавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да у овом тренутку не постоје формално-правни услови за одржавање општих избора у БиХ и да је ХДЗ предложио измене Изборног закона по хитној процедури, јер је СДА изиграла све преговоре и споразуме, преноси РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала