- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски министар финансија: Украјина ће победити у конфликту, морамо јој помоћи

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаМост који је украјинска војска порушила, Волноваха, Украјина
Мост који је украјинска војска порушила, Волноваха, Украјина - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Бугарски министар финансија Асен Васиљев назвао је срамотном изјаву председника Бугарске Румена Радева о томе да ће испорука наоружања Украјини само продужити конфликт.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Таква позиција је заснована на идеји да ће Русија победити у конфликту. Сматрам да ће Украјина победити у конфликту и морамо да јој помогнемо. Алтернатива може бити да ће, прво Украјина, а затим и целокупна Источна Европа поново постати вазални привесци, јер Влада и ми као партија то нећемо дозволити“, изјавио је Васиљев.
Васиљев је заједно са бугарским премијером Кирилом Петковом суоснивач партије „Наставићемо промене“.
Бугарски премијер Кирил Петков рекао је да ће његова партија подржати испоруку наоружања Украјини следеће недеље гласањем у парламенту.
Подсетимо, раније је потпредседница бугарске владе Корнелија Нинова више пута саопштила да Бугарска од 2015. године не испоручује оружје ни Украјини, ни Русији. Политичарка је истицала и да неће подржати евентуалну одлуку парламента да пружи војну помоћ Украјини, јер би се тиме само продужио оружани сукоб.
Са своје стране, опозициона посланичка група „Препород“ више пута је скренула пажњу да наводно Софија заправо испоручује оружје, али преко трећих земаља, углавном Пољске.
Бугарска застава - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
РУСИЈА
Бугарска вицепремијерка о „незваничним испорукама оружја“ Кијеву: Глупост, па нису то кокице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала