- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик рекао америчкој делегацији: Војници „Алтее“ плаше становништво

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас на састанку са високом америчком делегацијом да остаје при свом ставу да је високи представник у БиХ нелегимно изабран и да је против проширења мисије "Алтеа", чији су војници почели да узнемиравају становништво.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Због галаме из Сарајева одједном се појавило додатних 500 војника који круже по БиХ, ту су испред школа, вртића... Против такве смо мисије Алтеа“, рекао је Додик.
Он је истакао да Алтеа, односно ЕУФОР, може наставити мисију у БиХ као у претходним годинама, али да не може вршити овакве нове операције без сагласности и одлуке Председништва БиХ.
Додик је данас, заједно са председавајућим Председништва БиХ Шефиком Џаферовићем, разговарао у Сарајеву са специјалним америчким изаслаником за западни Балкан Габријелом Ескобаром и помоћником државног секретара САД у Канцеларији за Европу и Евроазију Карен Донфрид.
Додик је рекао да се Ескобар и Донфридова залажу за наставак војног присуства ЕУФОР-а у БиХ.
Он је рекао да је једна од тема састанка био и високи представник, наводећи да је позиција Ескобара и Донфридове да у БиХ постоји високи представник, те да је став Републике Српске да високи представник нема легитимитет и да "његови напори и одлуке неће бити уважене".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала