- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Прва карта за Београд – седма за човека који не трпи безобразлук /видео/

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаПабло Ласо
Пабло Ласо - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Седми пут у каријери Пабло Ласо, шпански кошаркашки тренер, успео је да своје кошаркаше доведе до завршног такмичења Евролиге који се одржава у Београду. Ласо је предводио Реал Мадрид до максималне победе у серији и враћа се у српску престоницу где је 2018. освојио титулу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Кошаркаши Реала са максималних 3-0 у серији савладали су Макаби из Тел Авива и обезбедили себи карту за Београд и завршни турнир.
Ласо је већ 11 година на клупи Реал Мадрида, досад је освојио две титуле у Евролиги и пред собом има прилику да се придружи легендама Пинију Гершону и професору Аци Николићу који су по три пута били шампиони Европе.
С огромним осмехом на лицу Ласо је после треће победе у серији најавио повратак у Београд.
„Морам да честитам својим играчима, одиграли су вероватно најбољу утакмицу у серији. Имали смо грешака, али смо били фокусирани. Веома сам срећан због својих играча. Идемо у Београд да постанемо шампиони, а чињеница да смо седми пут за десет година на завршном такмичењу говори све о овом тиму“, истакао је Ласо.
Повратник у Београд биће и Најџел Вилијамс-Гос, амерички плејмејкер који је професионалну каријеру, после колеџа, започео управо у српској престоници, носећи дрес Партизана.
Вилијамс-Гос је стекао искуство европске кошарке у црно-белом тиму, а касније је наступао за Олимпијакос, пре него што је задужио дрес Реал Мадрида.
„Те 2018. године сам играо прву сезону у Европи. Гледао сам у Београду како Реал осваја Евролигу. Био сам запањен нивоом и атмосфером у том тиму. Сада се враћам у Београд као играч Реала. Ово је више од посебног осећаја“, навео је Најџел.
Он је постао веома важан шраф у екипи Реала, у трећем мечу серије са Макабијем одиграо је готово 28 минута, имао 11 поена, осам асистенција и четири скока, а његова улога је порасла после драматичне одлуке тренера Ласа.
Трофејни тренер је из екипе одстранио Тому Ертела и Треја Томпкинса, плејмејкера и центра који су имали велики допринос игри, али су својим понашањем ван терена указали да нису достојни дреса „краљевског клуба“ због банчења у Атини.
„Њих двојица више не тренирају са екипом. То је моја одлука и ја имам поверење у остатак екипе, имам 13 играча и постаћемо тим који желимо да будемо. Моја одлука неће бити промењена, Ертел и Томпкинс се неће враћати“, навео је Ласо.
У тиму се осетила промена, екипа је пронашла нову кохезију, у плеј-оф је ушла као четвртопласирана на табели, резултат свега је карта за Београд, прва од свих тимова, обезбеђена максималном победом над Макабијем, што значи и епитет фаворита за трофеј који ће бити мета четири најбоља састава у Београду, од 19. до 21. маја. 2022. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала