- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Рогозин: Роскосмос ће произвести 46 „Сармата“

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаПробе балистичке ракете "Сармат"
Пробе балистичке ракете Сармат - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Роскосмос ће произвести 46 стратешких борбених комплекса „Сармат“, изјавио је генерални директор корпорације Дмитриј Розогин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Имаћемо 46 стратешких борбених комплекса 'Сармат', односно, они ће се наћи у свим силосима у којима су сада ракете 'Војевода'“, рекао је Рогозин за Јутјуб канал „Соловјов лајв“.

Према његовим речима, током ове године ће се изводити додатна летачко-конструкторска тестирања, а паралелено ће се производити серијске ракете које ће користити Први пук у Краснојарском крају, односно Ужурска дивизија.
Директор Роскосмоса је нагласио да се средства за транспорт новог оружја и системи за борбено управљање њиме стално тестирају.
Интерконтинентална балистичка ракета „Сармат“ развијена је у Државном ракетном центру „Макејев“, који је у саставу Роскосмоса. Према оцени експерата, ракета је способна да пренесе бојеву главу масе до 10 тона до било које тачке на свету.
Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је 20. априла с космодрома Плесецк изведено прво лансирање интерконтиненталне балистичке ракете „Сармат", у оквиру државног програма тестирања.
Војни ресор је објавио да су потврђене све очекиване карактеристике ракете током свих етапа лета, а да су пробни борбени блокови стигли у предвиђену област полигона Кура на Камчатки.
Након завршетка програма испитивања ракетни комплекс „Сармат“ ће постати део наоружања Стратешких ракетних снага Русије.
У Ужурској ракетној јединици у Краснојарском крају већ је у току припрема главног ракетног пука који ће управљати новим ракетним комплексом. Напредни комплекс „Сармат“ замениће ракете „Војевода“.
Тестирање балистичке ракете Сармат - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
РУСИЈА
Најмоћнија руска ракета може носити неколико хиперзвучних бојевих блокова „Авангард“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала