- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бизаран наставак хајке на Русе – чак и из „земље ватре и леда“

CC0 / Pixabay / Исланд
Исланд - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Хајку према руским и белоруским тенисерима коју је покренуле британске власти, а спроводи Вимблдон, забрањивањем њиховог учешћа на предстојећем турниру, придружиле тениске организације из Норвешке, Шведске, Финске и – Исланда. Да, Исланд има Тениски савез и жели да учествује у кројењу тениског света, иако нема ниједног играча на АТП листи.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Тениски савези четири државе су објавили заједничко саопштење у ком су навели да подржавају одлуку Вимблдона о забрани за руске и белоруске тенисере и тенисерке.
„Подржавамо позицију која је заузета према руским и белоруским играчима, а у вези са такмичењима у Великој Британији. У овом временима тенис мора да уради све да стане уз украјински народ против напада Русије и Белорусије“, наведено је у саопштењу.
На страну то што ставове четири државе нико није тражио, нити се односе на њих, потпуно изненађујуће делује што се међу њима нашао и Исланд.
Острвска држава која се налази на граници између Атлантског и Северног леденог океана, „земља ватре и леда“, придруживањем хајци први пут је своје име презентовала светској тениској јавности.
„Из осталих вести издвајамо – Исланд има Тениски савез“, навео је италијански новинар Енрико Марија Рива.
Слободно се може рећи, „нико досад“ није знао да Исланд уопште има тениску организацију или бар да је она „толико важна“ да може да се уплиће у ствари које тренутно разарају комплетан тениски свет.
Од 1996. године и првог учешћа репрезентације у Дејвис купу, Исланд никада није отишао даље од треће групе европске зоне, а тренутно је рангиран на далеком 116. месту, које дели са Малтом, иза Тринидада и Тобага, а испред Бахреина.
Рекло би се – све саме тениске велесиле, али да то не би остало само на речима, једноставно претраживање података указује на то да је Исланд у својој историји имао само једног тенисера вредног помена.
Арнар Сигурдсон, тренутно 40-годишњак, имао је као најбољи пласман 703. позицију у појединачној и 518. место у дубл конкуренцији, а чињеницу да Исланд не би требало да се узима за озбиљно у свету тениса потврђују и резултати женске тениске репрезентације која је уписала свега једну победу у Фед купу, на 45 појављивања и то против Зимбабвеа.
Али, када треба напасти Русију, посредно и Белорусију, није битно ко је у екипи – битно је да је екипа што већа, па макар било и чланица које практично и да немају чланове, само да бих их на папиру било више.
Новак Ђоковић и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
СПОРТ
Ђоковићево удружење се огласило поводом хајке на Русе и Белорусе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала