- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор у Кини поручио Америци: Ходате по ивици...

© Фотохост-агентство / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Русије у Кини Андреј Денисов
Амбасадор Русије у Кини Андреј Денисов - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Пролазак америчког разарача кроз Тајвански мореуз је ходање по ивици, такви кораци не побољшавају ситуацију у региону, изјавио је амбасадор Русије у Кини Андреј Денисов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана

„То је демонстрација намера, некакви негативни сигнали упућени Кини. То донекле представља ходање по ивици. Такве ствари су, наравно, неподношљиве, Пекинг то не игнорише, изражава протест“, истакао је дипломата.

Истовремено, он је напоменуо да тврдње да Пекинг испоручује оружје Москви нису тачне.
„Да будем искрен, немам појма одакле то. Очигледно је неко само хтео да звучи некако гласније, па је смислио ту страшну причу. Заиста, колико се сећам, чак је и амерички војни ресор, за који не важи претерана љубав према истинитим информацијама, био принуђен да одустане од те очигледне измишљотине“, рекао је Денисов, додајући да такве изјаве „ни на чему нису засноване”.
Команда седме флоте америчке морнарице саопштила је раније да је ракетни разарач „Самсон“ прошао у уторак кроз Тајвански мореуз. Како се наводи у саопштењу флоте, активности брода биле су у складу са међународним правом.
Претходно је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова оптужила Сједињене Америчке Државе да стварају жаришта нестабилности, притом не само кад је у питању Украјина, већ и Кина. Како је рекла, стари принцип „завади, па владај“ је застарео, а заменио га је нови – „запали и владај“.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
РУСИЈА
„Запали, па владај“: Захарова објаснила по ком принципу делује спољнополитичка машинерија САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала