- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пољска: Од почетка сукоба у Украјини ухапшено седморо људи због шпијунаже у корист Москве и Минска

© AFP 2023 / ANTHONY WALLACE Хапшење - илустрација
Хапшење - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Од почетка руске специјалне операције у Украјини, пољске специјалне службе ухапсиле су седам држављана Пољске и странаца због шпијунирања у корист Москве и Минска, изјавио је портпарол министра-координатора пољских специјалних служби Станислав Жарин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Имамо посла са интензивирањем шпијунских активности против Пољске. Од почетка рата већ је ухапшено седам пољских држављана или странаца који су деловали у корист руских или белоруских обавештајних служби“, рекао је Жарин за Пољску телевизију.
Истовремено, он је навео да руске специјалне службе показују повећано интересовање за пољску војску.
„Дефинитивно смо суочени са повећаном активношћу руских специјалних служби. Видимо доста активности, укључујући и у области обавештајних служби у пољској војсци. Све то доводи до нашег недвосмисленог и брзог одговора“, закључио је портпарол.
Нешто раније је пољска телевизија, позивајући се на Тужилаштво, објавила да су држављани Русије и Белорусије ухапшени у Пољској под оптужбом за шпијунажу у корист Русије.
„У Бјалистоку су приведени Рус и Белорус због сумњи за шпијунажу у корист стране обавештајне службе. Према подацима Војне контраобавештајне службе, шпијуни су прикупљали информације о војним јединицама, кадровском стању, као и о јединицама савезничких снага. Обојица су живели у Пољској много година“, навела је телевизија.
Према речима представника тужилаштва Александра Скшињажа, закључци службе указивали су на то да су они „обављали шпијунске активности у интересу обавештајних служби Руске Федерације“.
Како се наводи, обојица су ухапшена на три месеца. Прети им казна до 10 година затвора.
Поглед на реку Вислу у Варшави - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2021
У Пољској ухапшен новинар због шпијунаже у корист Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала