- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Придњестровљу ноћас примећени украјински дронови

© SputnikПрипадници полиције у Придњестровљу
Припадници полиције у Придњестровљу - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Изнад села Кобасна у Придњестровљу, где се налазе војна складишта, током ноћи је примећено неколико дронова лансираних са територије Украјине, саопштило је Министарство унутрашњих послова непризнате Придњестровске Молдавске Републике.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Протекле ноћи је на небу изнад села Кобасна у Рибничком округу примећено неколико дронова. Летелице су на територију Придњестровља лансиране из Украјине“, прецизира се у саопштењу на Телеграму.
Министарство је потврдило да је у правцу села Кобасна са украјинске стране пуцано.
За сада нема информација о жртвама.
Придњестровска агенција „Новости Приднестровља“ раније је саопштила да се чула пуцњава у области складишта у близини села Кобасна.
Складиште муниције у придњестровском селу, које се налази у близини границе са Украјином, једно је од највећих у Европи. На територији Придњестровља налази се оперативна група руских трупа, која је наследница 14. комбиноване армије која је после распада СССР-а прешла под јурисдикцију Русије. Главни задаци оперативне групе су мировна мисија и заштита складишта муниције.
Придњестровље у коме су 60 одсто становника Руси и Украјинци, тражило је отцепљење од Молдавије и пре распада СССР-а, страхујући да ће се, на таласу национализма, Молдавија придружити Румунији. Године 1992, након неуспелог покушаја молдавских власти да силом реше проблем, Придњестровље је практично постало територија коју не контролише Кишињев.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала