- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Унипер“: Нова шема плаћања руског гаса могућа

© Sputnik / Лола ЂорђевићГасовод
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Немачка компанија „Унипер“ сматра да нова шема плаћања руског гаса у рубљама, коју компанија треба да примени крајем маја, не противречи санкцијама и могућа је, рекла је финансијски директор компаније Тина Туомела. Она је додала да се наставља дијалог са владом Немачке у вези с тим питањем.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Што се тиче плаћања гаса у рубљама, сматрамо да измењена шема не противречи санкцијама и такво плаћање је могуће. Настављамо дијалог са владом како би наши ставови били потпуно усаглашени. Што се тиче следећег плаћања у складу са новим захтевом, оно следи крајем маја“, рекла је Туомела новинарима.

Нема дефицита нафте, гаса, угља

Немачка тренутно не осећа дефицит ни угља, ни нафте, ни гаса, наставља се упорна активност с циљем смањења зависности од руских енергената, навео је државни секретар у Министарству економије Немачке Оливер Кришер у извештају за Бундестаг.
Кришер је рекао и да је потпуни прекид снабдевања Немачке руским гасом без крајње оштрих мера у сфери електроснабдевања компликован и могућ само у средњорочној перспективи.
Према његовим речима, Немачка има резерве нафте, тако да у случају одустајања од испорука из Русије снабдевање би на име тих резерви било обезбеђено преко 200 дана.
Нафтни ембарго не би имао утицаја на безбедност снабдевања електричном енергијом, рекао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала