- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарска позива сународнике да напусте Молдавију

CC0 / Pixabay / Софија
Софија - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
Пратите нас
Министарство иностраних послова Бугарске позвало је сународнике да напусте Молдавију, узимајући у обзир "комплексну ситуацију" у тој земљи и око ње.
"Узимајући у обзир комплексност ситуације у Молдавији и око ње, позивамо наше сународнике да се уздрже од свих путовања у ту земљу. Позивамо грађане Бугарске који се налазе на територији Молдавије да предузму мере како би изашли из земље постојећим транспортним средствима", наводи се у документу који је објављен на званичном сајту МИП-а.

Ситуација у Придњестровљу

У Придњестровљу су се догодила три терористичка напада – на зграду Министарства државне безбедности у Тираспољу, у близини војне јединице у близини села Паркани и на торањ радио-телевизијског центра у близини села Мајак. У републици је уведен „црвени“ ниво терористичке опасности. Истражни комитет Придњестровља покренуо је кривичне поступке по члану „терористички напад који је извршила група лица употребом ватреног оружја“. Извор у Тираспољу саопштио је да су терористичке нападе у непризнатој републици извршила три неидентификована лица која су стигла са територије Украјине. Министарство унутрашњих послова непризнате Придњестровне Молдавске Републике у среду је потврдило да је са украјинске стране пуцано у правцу села Кобасна, где се налазе војна складишта.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала