- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бундестаг одобрио слање тешког наоружања Кијеву; Медведев: То се жалосно завршава

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗастава на згради Бундестага у Берлину
Застава на згради Бундестага у Берлину - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
Пратите нас
Немачки Бундестаг је усвојио изјаву са позивом влади да се Украјини пружи свеобухватна подршка, укључујући испоруке тешког наоружања, саопштио је потпредседник парламента Волфганг Кубики.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Укупно је гласало 693 посланика, било је 586 гласова, 100 против и седам уздржаних“, навео је Кубики.
У изјави Бундестаг од владе у Берлину тражи да подржи све напоре Кијева у циљу постизања примирја, гарантујући при томе да се никакви преговори неће водити без учешћа Украјинаца.
Влада, такође, треба да буде спремна да подржи потенцијални будући споразум између Русије и Украјине заједно са САД, Канадом и партнерима у НАТО.
Посланици позивају владу да настави са испорукама оружја Украјини, да их по могућству убрза и да их прошири на тешко наоружање не угрожавајући могућности Немачке на плану одбране.
Поводом одлуке Бундестага реаговао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
„Бундестаг је одобрио испоруку тешког наоружања режиму Зеленског. Очигледно је да немачким посланицима не дају мира ловорике њихових претходника који су у прошлом веку заседали у немачком парламенту под другим именом. То је жалосно за парламент. Жалосно се завршава“, написао је он на свом Телеграм каналу.
Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
РУСИЈА
Медији: Шолцу прети оставка због става о Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала