- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Остао је седам година и постао легенда – Сулејмани напушта Јанг Бојс

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLOСрпски фудбалер Миралем Сулејмани
Српски фудбалер Миралем Сулејмани - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
Пратите нас
Миралем Сулејмани, искусни српски фудбалер, на крају сезоне напустиће Јанг Бојс у ком је стекао статус легенде клуба.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Србин је у Бојсе дошао из Бенфике у лето 2015. и одиграо је кључну улогу у писању клупске историје тима.
До сада је одиграо 217 такмичарских утакмица (47 голова, 55 асистенција) за Јанг Бојс, и један је од шест играча, заједно са Мишелом Ебишером, Кристијаном Фаснахтом, Николасом Мумијем Нгамалеуом, Жан-Пјером Нсамеом и Давидом фон Балмусом, који је играо у сва четири похода на шампионску титулу у периоду од 2018. до 2021. године.
Сулејманијево додавање ка Гијому Оароу, пре одлучујућег гола Жан-Пјера Нсамеа, у победи од 2-1 против Луцерна, легендарног 28. априла 2018, остаће незаборавна.
Српски фудбалер освојио и Куп Швајцарске 2020. и тако је донео клубу прву дуплу круну после 62 године.
„Није претерано рећи: Миралем Сулејмани је био најуспешнији играч Јанг Бојсау 124-годишњој историји клуба. У досадашњој каријери освојио је чак 14 трофеја – пет са Јанг Бојсом, пет са ​​Бенфиком из Лисабона (два пута шампион, два победника лига купа и један куп) и четири са Ајаксом из Амстердама (три шампиона и један победник купа)“, наводи се на званичном сајту.
„Желео бих да се захвалим свима који су ме подржавали у протеклих седам година, посебно мојим саиграчима, стручном штабу, људима у клубу и сјајним навијачима. Никада нећу заборавити време у Јан Бојсу. Када помислим шта се тачно догодило пре четири године, 28. априла, на стадиону Ванкдорф, осећања ме преплаве. Било је невероватно лепих тренутака које сам могао да доживим“, рекао је Сулејмани за званичан сајт.
Сулејмани има 33 године, дете је Партизана, али је за први тим одиграо само једну утакмицу. Потом је играо у Херенвену, а дубок траг оставио је и у Ајаксу за који је наступао од 2008. до 2013.
Наредне две године играо је у Бенфици, да би 2015. стигао у Јанг Бојс.
„Убијају ме већ други пут за четири месеца!“ – огласио се „преминули“ агент
Револуција на помолу – Лига шампиона мења формат
Србија и Пикси рачунају на Душана Силног, али вођа „бикова“ се намеће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала