- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Повратак отписаних“: Шта су рекли крагујевачки синдикалци

© AP Photo / Darko VojinovicФијатова фабрика у Крагујевцу
Фијатова фабрика у Крагујевцу - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
Пратите нас
Најава да ће „Фијат“ у Крагујевцу започети производњу новог електричног аутомобила охрабрила је раднике у тој фабрици.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ово је неки повратак отписаних, а ми смо ти отписани“, рекао је за Танјуг секретар синдиката „Независност“ у „Фијату“ Игор Анђић.
Он је навео и да производња електричних аутомобила све мења.
„Све зависи од технологије, колико ће радника бити потребно за ову фабрику. Сигурно да ће број радника који је радио на моторима са унутрашњим сагоревањем, и на новим електричним моторима бити различит. Можда мањи, можда већи, видећемо“, казао је Анђић.
Он је рекао и да за раднике најава производње новог возила значи посао, али и поновио да су радници незадовољни платама, те да само веће зараде, како каже, достојне радника у Крагујевцу, решавају проблем у фабрици.
Анђић је навео да су радници до сада примали плате нешто више од минималца и да се надају да ће се то у будућности променити.
„Надамо се да ћемо то видети са председником, владом, „Стелантисом“, да се плата веже макар за просечну плату у Србији, како би проблем био решен“, рекао је Анђић.
„Стелантис“ и држава Србија су договорили улагање у вредности од 190 милиона за нову линију производње у крагујевачком „Фијату“.
Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са руководством компаније „Стелантис“  - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
СРБИЈА
У Крагујевцу почиње производња електричног аутомобила; Вучић: Нова ера у инвестицијама у Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала