- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Вашингтон пост“: Руску војну базу у Црном мору штите обучени делфини

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаБродови Црноморске флоте у луци Севастопољ.
Бродови Црноморске флоте у луци Севастопољ. - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
Пратите нас
Русија је распоредила обучене делфине на улазу у кључну луку у Црном мору како би заштитила Севастопољ, пише „Вашингтон пост“, позивајући се на сателитске снимке које је уступила компанија „Maxar Technologies“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како лист тврди, на снимцима се виде два кавеза за делфине на улазу у луку у Севастопољу. Према речима аналитичара Америчког морнаричког института, кавези за делфине су пребачени у базу у фебруару, током почетка специјалне војне операције у Украјини. Он наводи да би „делфини могли да се искористе да пруже отпор украјинским рониоцима који би покушали да уђу у луку да саботирају руске ратне бродове“.
Експерти истичу да су делфини способни да лако откривају опасне објекте на дну океана, укључујући мине, помоћу природног „сонара“.
Лист пише да су у совјетском периоду на Криму обучавани делфини у војне сврхе. Они су тренирани за неутрализацију подводних диверзаната, као и за тражење мина. Након распада СССР-а Украјина је наставила да користи севастопољски центар за обуку делфина, али за делфино-терапију.
Након уједињења Крима и Русије, делфини су поново почели да се обучавају у војне сврхе, тврди лист.
Делфин  - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2020
„Форбс“: Руску базу у Сирији бране делфини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала