- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Одговорићемо на све мере САД, укључујући и оне „идиотске“

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
Пратите нас
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, коментаришући иницијативу америчког Конгреса о конфисковању руске имовине, као и предлог да се Русија прогласи „спонзором тероризма“, изјавила је да ће на све мере, укључујући и „идиотске“, Русија одговорити.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Она је у том контексту подсетила да су Велика Британија и САД „већ постале непријатељске земље са читавим низом последица“.
Током емисије на „Јутјуб“ каналу „Соловјов уживо“, Захарова је рекла:

„Све мере које ће те земље предузимати, чак и оне идиотског карактера, добиће свој развој и наставак, а ми ћемо, несумњиво, одговорити на све и они то треба да схвате“, изјавила је Захарова.

Раније је портпарол америчког Стејт департмента Нед Прајс изјавио за „Си-Ен-Ен“ да САД анализирају могућност да укључе Русију на списак „саучесника терориста“. Таква саопштења из Вашингтона Москва сматра пропагандним потезом.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Као одговор на руску специјалну војну операцију у Украјини, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције. Портпарол Кремља Дмитриј Песков приметио је да су то веома озбиљна ограничења, али се Русија за њих унапред припремала. Са своје стране, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да су стране компаније које одбијају да послују са Русијом то учиниле под огромним притиском, али да ће Русија решити све проблеме са економијом које јој Запад ствара.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
РУСИЈА
Путин: Ако се неко умеша у ситуацију у Украјини - удар ће бити муњевит
САД, Русија и Кина - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
РУСИЈА
Пропаст Западне идеје: Свет није равна плоча – рођени су нови моћни полови
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала