- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Борис Бекер осуђен на две и по године затвора!

© AP Photo / Alastair GrantБорис Бекер
Борис Бекер - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2022
Пратите нас
Борис Бекер, легендарни немачки тенисер, проглашен је кривим због скривања имовине вредне око два и по милиона евра и осуђен је на две и по године затвора.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Како је пренела новинарка Мина Стивенсон, Бекер је проглашен кривим и због тога ће морати да одслужи две и по године затвора.
„Размотрила сам приговоре, aли лично сте користили рачун компаније. Проневерили су имовину, сакрили је. Толико новца је изгубљено...“, рекла је судија Дебора Тејлор.
Пресуда подразумева да тенисер мора да одслужи половину казне у затвору, а у случају доброг владања, може на слободу уз условну казну до истека периода од две и по године.
Шестоструки гренд слем шампион негирао је да је прекршио закон о несолвентности Уједињеног Краљевства након што је проглашено да је банкротирао 2017. године, дугујући повериоцима скоро 50 милиона фунти.
„Бекер је из своје имовине преусмерио 427.000 евра и пренео их трећим лицима, међу којима су и његове две бивше супруге Барбара (55) и Лили (45). Такође се наводи да је сакрио власништво над имовином у свом родном граду Лајмену, зајам од 825.000 евра од банке у Лихтенштајну и акције компаније за пренос података вредне 75.000 евра. Суд је нашао да су ове тачке оптужбе доказане“, пренео је Билд.

Бекера, који има 54 године, порота је прогласила кривим по четири тачке оптужнице према Закону о несолвентности. Ослобођен је по 20 тачака.
„Питајте Федерера и Надала зашто ћуте“
Ђоковић и Надал – свако у свом филму /фото, видео/
Кецмановићева 24. победа у сезони – доминација за полуфинале Минхена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала