- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Објавићу стенограме са састанака са званичницима САД

© Sputnik / Бранко МаксимовићЧлан председништва БиХ Милорад Додик у интервјуу за Спутњик
Члан председништва БиХ Милорад Додик у интервјуу за Спутњик - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да амерички званичници покушавају да инсценирају да је ситуација у БиХ ризична и "да је нека криза", те тврди да они не говоре истину.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Додик је зато најавио да ће објавити стенограме са састанака да се, како је рекао, јасно види о чему се разговара на састанцима.
"Невероватна је лаж која се покушава продати, повезивање ове ситуације са Украјином, наметање стереотипа о томе како су Срби Руси, како ја радим нешто по налогу (руског председника Владимира) Путина, потпуна су лаж", рекао је Додик.
Он је нагласио да званичници Републике Српске имају своје интересе и да се боре за Устав.
"То што они мисле да треба спроводити њихове далеке политике из њихових ужасно злоћудних канцеларија је неко друго питање. Може да се ради о било коме, па и о Американцима, морамо да говоримо истину, оно што су они рекли није истина", категоричан је Додик.
Додик је претходно рекао да је на недавном састанку са америчким сенаторима јасно рекао да је за договор и тражио да се уважи став Републике Српске, као и да није било никакве свађе, нити вређања између чланова Председништва БиХ, како тврди сенатор Крис Марфи, преноси РТРС.
Марфи је у тексту објављеном на свом блогу, у којем је поделио утиске и поједине детаље прошлонедељне посете Западном Балкану, написао да су чланови Председништва БиХ на састанку са сенаторима више били заинтересовани за међусобну свађу него за стварни дијалог.
Навео је да су се чланови Председништва БиХ вређали и износили притужбе, а да су сенатори напустили састанак дубоко забринути за краткорочну стабилност БиХ.
Марфи је од 19. до 23. априла на Западном Балкану боравио заједно са сенаторима Џин Шејхин и Томом Тилисом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала