- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министар: Руски буџет ће издржати смањење потражње за руским гасом из Европе, окрећемо се Истоку

© Sputnik / Лола ЂорђевићГасовод
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2022
Пратите нас
Смањење потражње за руским гасом из Европе неће довести до дебаланса у руском буџету, јер с једне стране Европљани не могу брзо да одустану од овог руског енергента а с друге стране повећавају се руске испоруке у другим правцима, рекао је министар финансија Антон Силуанов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ми одржавамо баланс буџета узимајући у обзир промене ситуације. Буџет ће, наравно, издржати“, рекао је министар на питање о капацитетима буџета да издржи смањење потражње за гасом из Европе.

Према његовим речима, Европа у неко скорије време неће моћи да одустане од руског гаса и испоруке ће бити очуване.
Како се буџет планира и за неки будући период, Русија узима у обзир ту тенденцију смањења потражње, рекао је Силуанов и додао да се рачуна на већи обим испорука у другим правцима.
„Пре свега настојимо да диверсификујемо наше испоруке ка Истоку“, прецизирао је он.
Русија је 24. фебруара започела специјалну војну операцију у Украјини, након чега је Запад увео санкције без преседана против Русије. Као одговор на замрзавање руских актива и златних резерви у иностранству руски председник Владимир Путин је наложио да земље које су увеле санкције морају да плаћају гас по новом принципу - у рубљама.
У међувремену "Гаспром" је обуставио испоруке Пољској и Бугарској јер нису измириле обавезе на тај начин. У Варшави су прокоментарисали да је то само убрзало њихову ранију намеру да одустани од руско гаса, а у Софији су истакли да неће пристати на руске услове и да ће тражити алтернативе.
Радови на гасоводу Снага Сибира - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2021
РУСИЈА
Европа је „победила“ — руски гас ће тећи у Кину /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала