Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Новости“: Аутогол америчког сенатора - Вучић није обећао увођење санкција Русији

© PREDSEDNISTVO SRBIJEПредседник Србија са америчким сенаторима
Председник Србија са америчким сенаторима - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић током недавне посете сенаторске тројке из САД није дао никаква обећања у вези са увођењем санкција Русији, сазнају незванично "Новости".
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према информацијама листа, саговорници су се заиста дотакли те неизбежне теме, али се први човек Србије није обавезао да ће се Београд придружити казненим мерама Америке и запада против Москве.
"Једино обећање које је дато тиче се конкретног економског пројекта и претпостављамо да се на то односи реченица сенатора Криса Марфија која се у појединим круговима нападно експлоатише као некаква тобожња гаранција председника да ће наша држава увести санкције Москви. Сви који добро познају председника Вучића знају да он не функционише по принципу притисака и да такве акције дипломата који се усуде да на тај начин утичу на његове одлуке обично изазову контраефекат. Тако да се овај наступ Марфија може тумачити као аутогол Американаца", наводи саговорник "Новости" упознат са током недавних разговора са америчким званичницима на Андрићевом венцу и који напомиње да у овом тренутку није упутно откривати у ком пројекту је реч пошто се о томе тек преговара.
Подсетимо, сенатор демократа Крис Марфи у изјави за Глас Америке је, мимо дипломатског бонтона и правила открио детаље разговора са председником Србије. При том је, ако је превод његовог наступа био веродостојан, пренео да му је Вучић казао "позови ме за 60 дана. Провери јесам ли учинио оно што сам рекао да ћу учинити". Ова реченица послужила је појединим круговима и у Србији и у иностранству да спекулишу о спремности Вучића да уведе санкције Русији.
Амерички сенатор Крис Марфи - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2022
СРБИЈА
Недипломатска објава америчког сенатора или додатни притисак на Србију: Шта ми је Вучић рекао
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала