- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Упозорење заробљеног британског плаћеника: Добро размислите пре него што кренете у Украјину /видео/

© Фото : Скриншот / Министарство одбране РусијеБритански плаћеник
Британски плаћеник - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије објавило је снимак заробљеног британског плаћеника који се борио у Украјини. Он је испричао да за учешће у борбама на крају није добио новац, те је апеловао на сународнике да добро размисле пре него што крену његовим стопама.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како је саопштено, Ендрју Хил је положио оружје и предао се руским војницима у Николајевској области. Група плаћеника у којој је ратовао је разбијена, а он је рањен.
„Нису ми платили. Обећали су да ће платити, али нико није добио новац“, рекао је британски плаћеник Ендру Хил.
По његовим речима, стигао је у Украјину из пољског града Жешов. Неко време је помагао избеглицама на граници, а затим му је „неко саопштио да може помоћи у Украјини“. Како истиче, у његовој групи је било седам људи које он није познавао. Хил је испричао да су добијали минимално информација, те да чак није ни знао ко им издаје наређења.
На снимку се види да је Хилу повређена рука, а како је рекао, руски војници су му пружили медицинску помоћ и уверили га да је на безбедном.
На питање шта би саветовао Британцима који су одлучили да следе његов пример, Хил је рекао:
„Они би требало добро да размисле, нас (Британаца) се то не тиче“, закључио је британски плаћеник.
Како је раније изјавио портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков, сва места где се налазе страни плаћеници у Украјини позната су руској војсци и у будућности ће бити гранатирана.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
РУСИЈА
Медведев: Украјина преплављена плаћеницима, за њих не важи Женевска конвенција
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала