- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Белорусија: НАТО на Источну Европу гледа као на најизгледнију сцену за борбена дејства

CC BY 2.0 / EVERT-JAN DANIELS / Војне вежбе НАТО-а у Пољској
Војне вежбе НАТО-а у Пољској - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
Пратите нас
Предстојеће војне вежбе НАТО, које ће бити одржане у мају, говоре о томе да Алијанса на Источну Европу гледа као на најизгледније тло за борбена дејства, саопштило је Министарство одбране Белорусије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Очигледно је да тренутно Северноатлантска алијанса разматра источноевропски регион као на најизгледнију сцену борбених дејстава“, наводи се у саопштењу објављеном на Телеграму.

Реч је о војним вежбама „Дифендер Јуроп 2022“ које ће бити одржане од 1. до 27. маја на полигонима у 19 европских држава и у водама Балтичког и Северног мора.
Америка ће на војне вежбе послати 12.000 војника, 80 тенкова, 150 оклопних возила, 50 артиљерија и 30 хеликоптера. Пољска ће послати око 6.000 војника, 100 тенкова, 150 оклопних возила и 60 артиљерија.
Током трајања маневара увежбаваће се премештање војних групација у Европи, провера борбене готовости и могућности војне инфраструктуре европских земаља, као и примена оружаних групација у борбеним операцијама у Источној Европи и Прибалтику.
Основни маневри ће се, према наводима белоруског одбрамбеног ресора, одржати на полигонима у Летонији, Литванији и Пољској.
Министарство одбране Белорусије је такође приметило и да ће се паралелно са тим вежбама одржати још и маневри „Брзи одговор 2022“ и то на територији Грузије, Летоније, Литваније, Норвешке, као и Северне Македоније, док ће се у Словачкој одржати маневри „Словачки штит 2022“.
НАТО војници - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
СВЕТ
Какве сценарије „проигравају“ велике НАТО вежбе на Балкану и у Црном мору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала