- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Данска зауставила програм вакцинације против ковида

© AP Photo / Binsar BakkaraВакцинација против вируса корона
Вакцинација против вируса корона - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
Пратите нас
Данска је постала прва земља која је зауставила свој програм вакцинације против коронавируса, уз оцену да је вирус сада под контролом.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Стигло је пролеће, покривеност вакцинама у данској популацији је висока, а епидемија се преокренула“, наводи се у саопштењу Данске здравствене управе.

„Стога Национални одбор за здравље сада завршава широке напоре вакцинације против ковида-19 за ову сезону. Људи неће бити позивани на вакцинацију од 15. маја, иако ће сви моћи да заврше свој поступак вакцинације“.

Данска кампања вакцинације против ковида почела је убрзо након Божића 2020. Око 4,8 милиона грађана је вакцинисано, саопштиле су здравствене власти, а више од 3,6 милиона људи је добило бустер дозу, преноси Б92.
Истовремено, многи људи су били заражени откако је варијанта омикрона постала доминантни сој вируса, наводе да то значи да је ниво имунитета међу популацијом висок.
„На добром смо месту“, прокоментарисала је Болете Соборг, менаџерка јединице у Националном одбору за здравље.
„Имамо добру контролу над епидемијом, која изгледа да јењава. Стопе пријема (у болнице) су стабилне и такође очекујемо да ће ускоро пасти. Стога заокружујемо програм масовне вакцинације против ковида 19“, навела је Соборг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала