- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ким поновио намеру да превентивно употреби нуклеарно оружје

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceКим Џонг Ун
Ким Џонг Ун - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
Пратите нас
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун поновио је намеру да превентивно употреби нуклеарно оружје, ако безбедност његове земље буде угрожена од стране онога што је назвао „непријатељским снагама“, преноси Кјодо.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Док је износио похвале за високе војне званичнике, који су руководили огромном војном парадом у Пјонгјангу раније ове недеље, према севернокорејској новинској агенцији КЦНА, Ким је изразио жељу да се настави са развојем нуклеарног оружја.
Северна Кореја ће „превентивно и темељно обуздати и осујетити све опасне покушаје и претеће потезе, укључујући и ескалирајуће нуклеарне претње непријатељских снага, ако буде потребно“, рекао је Ким војним званичницима, известила је КЦНА, преноси Танјуг.
На војној паради у понедељак, поводом 90. годишњице оснивања војске Северне Кореје, Ким је обећао да ће убрзати развој нуклеарног оружја и користити га ако буду угрожени фундаментални интереси земље.
Последња нуклеарна проба Северне Кореје, шеста по реду, одржана је у септембру 2017, преноси Кјодо.
Кимове изјаве биле су очигледно упозорење САД, које су недавно распоредиле нуклеарни носач авиона у Јапанско море, и Јужној Кореји, где ће изабрани конзервативни председник Јун Сук Јол преузети дужност 10. маја, наводи јапанска новинска агенција.
Севернокорејска интерконтинентална балистичка ракета Хвасонг-17 - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
СВЕТ
„Нуклеарно оружје мора бити спремно“: Северна Кореја представила интерконтиненталну ракету
Ким Џонг Ун посматра лансирање ракете - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
СВЕТ
Северна Кореја уочи празника слави непобедиву моћ своје армије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала