- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Лаушевић као Мишић, Брајовић као Путник и нови застрашујући контекст "Времена смрти" /видео/

© Фото : ПромоГоран Шушљик
Горан Шушљик - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
Пратите нас
Последице времена смрти ми живимо и сада, зато што се овај простор и овај народ никада није опоравио од тог великог тријумфа који је био и велика катаклизма. У корену те приче постоје многи одговори и многа питања, али се ми ни овога пута нећемо бавити епопејом већ судбинама.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Овако за Спутњик глумац и продуценцт Горан Шушљик говори о серији „Време смрти“ чије снимање почиње петог маја. И док је ТВ серија „Време зла“ која се после премијерног приказивања пре неколико месеци, однедавно емитује на јавном сервису, њен аутор, продуцент и један од глумаца каже да је после веома кратког времена добила неки – нови контекст.
„Серија `Време зла` је емитована премијерно у октобру, а сада неколико месеци касније као да је добила један застрашујуће нови стари контекст, неког поновног бирања, поновног надолазећег катаклизмичног времена. За само неколико месеци се добио један поновни увод нас савременика у оно што је одавно написано“, каже Шушљик.
© Фото : Промо / Eye to EyeВреме зла
Време зла - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2022
Време зла
Дугогодишњу заинтересованост за дело Добрице Ћосића које је резултирало серијама „Корени“ и „Време зла“, Шушљик проналази и у томе што је велики писац, недајући договоре, постављао узбудљива питања и постављајући их, уместо о историји - испричао јединствену причу о људима.
„Те судбине су јединствене, а најузбудљивије у овоме што радимо је наш покушај да их испричамо“, каже Шушљик.
У „Времену смрти“ наставља се прича о породици Катић, али и о многим другим чије су судбине окончане у овој страшној епопеји једног народа. Међу њима је у првом реду судбина 1300 каплара, открива Горан Шушљик.
„Судбинама тих клинаца, 1300 каплара, представља стуб приче, ти младићи који су тада били спремни да дају своје животе, да жртвују све. Крећемо од њихових лица, руку, од тела која ћемо виђати по свим тим стравичним стратиштима, на местима где су се углавном губили животи.“
„`Време смрти` је најважније и највеће дело Добрице Ћосића и наравно да и овога пута имамо и трему и зебњу пред почетак рада. Али, сигуран сам да ћемо успети у ономе најважнијем: у емицији и у представљању тих судбина. Та епоха је још даља него ова из `Времена зла`, па је с тога компликовано, али, ево, близу смо петог маја када почиње снимање.“
Аутор серије и продуцент каже да ће снимање трајати дуго, годину дана, али да сматра да је привилегија бавити се оваквим радом. Када је о глумцима реч, Шушљик напомиње да ће се у „Времену смрти“ појавити глумци из „Корена“ и „Времена зла“, али да намера није била да се прави било какви наставци или сезоне.
„Нисмо правили никакве наставке, некад се мало поигравамо са тиме да глумац игра некога ко је већ био нешто у претходној серији, али идеја је заправо да то нису никакве сезоне. Ово ће бити потпуно засебна серија и надамо се да ће људи, када послажу све оно што су гледали, склопити тај мозаик. У овој великој подели за серију `Време смрти“ Живојина Мишића игра Жарко Лаушевић (Вукашин Катић из „Времена зла“), а војводу Путника Војислав Брајовић. Вукашина Катића игра Драган Мићановић а Олгу Катић - Нина Јанковић.“
(Цео интервју са Гораном Шушљиком погледајте у видео прилогу)
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала